2013. július 7., vasárnap

Kedves körömvirág


Kedvenc gyógynövényeim egyike; bőrápoló krémbe téve, olajba kiáztatva és teaként fogyasztva is nagyon barátságos, amellett, hogy szemvidítóak a színei is.





Általánosan javallt:
rák és rákszerű daganatoknál
májbetegségeknél
lábgombásodásnál
visszereknél, vénagyulladásnál
gyomor bélrendszerei betegségeknél
vastagbélgyulladásnál

A tea, ha rendszeresen fogyasztjuk, vértisztító hatású. Fertőzéses sárgaság esetén eredményesnek mutatkozik, kitűnően alkalmazható májmegbetegedéseknél is. Virágjából, leveléből és szárából forrázással készítjük a teát, amit nem édesítünk.  Már napi egy-két csésze tea elfogyasztása csodát tesz.  A körömvirág javítja a keringést, tisztító hatású és elősegíti a sebek gyógyulását.

A műtéti hegek szemmel láthatóan gyönyörűen gyógyulnak tőle. A körömvirág-kenőcs kitűnő segítség lábgombásodás ellen. A friss körömvirág főzete is eredményesen használható ilyenkor.

A körömvirágot belsőleg - teaként - a gyomor és bélrendszer betegségei, gyomorgörcsök és fekélyek, valamint vastagbélgyulladás esetén alkalmazzák.

Erős hasmenésnél - nagyon rövid idő alatt- megmutatkozik jótékony hatása a teának. Vírusos megbetegedések és baktériummal fertőzött váladékok ellen is segít a teája.

Ha hosszabb időn át napjában többször bekenik friss lével, a vérömlenyek is eltűnnek, csakúgy, mint az öregkori májfoltok és a pigmentfoltok.

(forrás: vitaminsziget)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése